Tijdens de laserbehandeling worden gebieden met ongewenste pigmentatie behandeld. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van lichtpulsen die zich specifiek richten op de pigmentvlekken. Behandelen met een IPL-pigmentlaser werkt op basis van een lichtflits die wordt geabsorbeerd door het aanwezige pigment. Dit verwarmt het pigment en breekt het op die manier af. Na de behandeling ruimt het lichaam het behandelde pigment zelf op. De gezonde huid wordt niet aangetast en blijft dus intact. Als je last hebt van aandoeningen zoals melasma, kan een IPL-behandeling zeer effectief zijn. Lees meer
Met behulp van geavanceerde laserbehandelingen kan licht doordringen tot de dieper gelegen lagen van de huid, waar veel pigmentvlekken en ouderdomsvlekken voorkomen. Het is belangrijk om tijdens een laserbehandeling je ogen te beschermen; daarom krijg je van ons een beschermbril. Deze behandeling is niet alleen veilig, maar ook effectief in het verminderen van hyperpigmentatie. Sommige mensen kunnen tijdens een behandeling lichte roodheid of zwelling ervaren, wat normaal is. Dit houdt echter maar 1 Ã 2 dagen aan. We raden aan om blootstelling aan de zon te vermijden. Na de behandeling kan het pigment iets donkerder worden; dat is normaal. Vind je dit echter vervelend, dan kunnen onze huidtherapeuten je adviseren over de juiste camouflageproducten voor de huid, zoals minerale make-up. Na de behandeling kunnen we de huid koelen met koelpacks, die je thuis ook kunt gebruiken indien gewenst.
De resultaten van een IPL-behandeling variëren, en meerdere sessies kunnen nodig zijn om het gewenste effect te bereiken.